תגובה אלרגית – המכונה גם תגובת רגישות יתר - היא בעצם תגובת יתר של המערכת החיסונית לחומרים שבדרך כלל אינם מעוררי מחלות. חומרים אלה הם אנטיגנים (חומרים המסוגלים לעורר תגובה חיסונית) ומכונים גם אלרגנים.
המונח מתייחס לרוב לתגובות מערכת החיסון הקשורות בנוגדנים מסוג אימונוגלובולין E –> IgE, זה הנוגדן הגורם לתגובות האלרגיות החריפות ביותר.
נוגדני IgE מתחברים לתאי מאסט[1] המצויים ברקמות ולבזופילים[2] המצויים במחזור הדם וכשהם פוגשים באלרגנים הם גורמים לתאים הללו לשחרר כימיקלים הפוגעים ברקמות הסמוכות. החומר העיקרי המשתחרר בעת התגובה האלרגית הוא ההיסטמין המתפזר ברקמה וגורם לתגובה מיידית ולתסמינים שונים כגון פריחה, גרד, אודם, נפיחות ונזלת. התגובות יכולות להיות מגוונות - מקלות מאוד כמו עיניים דומעות ומגרדות עד לקשות מאוד כמו קשיי נשימה, ירידת לחץ דם ואף למוות (שוק אניפלקטי).
השם הרפואי לרוב מה שכולנו מכנים "דלקת אוזניים" הוא דלקת באוזן התיכונה, או Otitis Media.
כמעט בכל המקרים של דלקת באוזן התיכונה הסיבה הבסיסית היא הפרעה בתפקוד חצוצרת השמע.
תפקיד חצוצרת השמע הוא לווסת לחצים, להגן על האוזן התיכונה מפני הפרשות מהאף ומהגרון, מחיידקים ולנקז ממנה נוזלים.
במצב תקין חצוצרת השמע המחברת את האוזן התיכונה עם החלק האחורי של האף, שומרת על לחץ שווה משני הצדדים של עור התוף בכך שהיא מאפשרת לאוויר מבחוץ להיכנס לאוזן התיכונה.
כאשר לחץ האוויר גובר בבת אחת (כמו למשל בעת נחיתה של מטוס או בעת צלילה למעמקי הים) וחצוצרת השמע חסומה בחלקה או במלואה האוויר אינו יכול להגיע לאוזן התיכונה והדבר יכול לפגוע בעור התוף ולעורר דלקת. (בליעה, למשל, גורמת לפיחה פעילה של חצוצרת..
דלקת בשלפוחית השתן היא זיהום בשלפוחית הנובע בד"כ מחיידקים אשר חדרו פנימה דרך פתח השופכה (ובאופן די נדיר גם דרך זרם הדם), כאשר השתן עצמו הוא סטרילי עד הגיעו לשלפוחית ולשופכה.
יותר מ- 85% מהזיהומים בדרכי השתן נגרמים ע"י חיידקים המגיעים מהמעיים או מהנרתיק – לרוב חיידק הקולי. מעבר חיידקים יכול להתרחש גם בזמן קיום יחסי מין – בד"כ חיידק הקלמידיה או מיקופלסמה.
הנטייה לזיהומים נפוצה בקרב נשים יותר מאשר גברים.
מקור השם טחורים הוא מן המילה היוונית – Haimorrhoids - שמשמעותה דימום.
טחורים הינם צבירים גדולים או כואבים במיוחד של כלי דם (ורידים נפוחים) הממוקמים באזור פי הטבעת או החלחולת. כלי דם אלה יחד עם רירית פי הטבעת והשרירים הטבעתיים משמשים לאיטום מוצא פי הטבעת ומניעת דליפה של תוכן המעי. הם עלולים לפתח דלקת, להביא להיווצרותו של קריש דם, לדמם או להתרחב ולבלוט. קיימים שני סוגי טחורים: פנימיים וחיצוניים.
טיפול טבעי לבעיות נפוצות
חיידקים ווירוסים היו כאן הרבה לפני שנולדנו ויישארו גם הרבה אחרינו. יתרה מזו, הם משתנים ו"משתכללים" כל הזמן. אם נשכיל לדעת לחזק את מערכת ההגנה של הגוף שלנו, נוכל לעזור לגוף לחסל אותם ביעילות, במהירות ואפילו בלי להרגיש מאוד חולים
החורף הבא עלינו לטובה מביא איתו גם לא מעט מחוללי מחלות כמו חיידקים ווירוסים . למעשה אנחנו חשופים אליהם כל הזמן, גם בקיץ, אלא שאז המערכת החיסונית שלנו יותר חזקה ולכן לרוב הגוף מתגבר עליהם אפילו בלי שנרגיש. הקור בחורף מאלץ את הגוף "לעבוד" יותר קשה כדי לחמם את עצמו וזה גורם לו להיות יותר פגיע- או מה שנקרא מחליש את מערכת החיסון. אפשר לדמות את המערכת החיסונית לצבא של חיילים שתפקידם היחיד הגוף הוא לנטרל גופים זרים ומזיקים כמו חיידקים, וירוסים, פטריות ועוד.
כיב פפטי הינו פצע ברקמה של הרירית היכול להיות בקיבה או בתרסריון ובחלק העליון של המעי, מתחת לקיבה.
בתרסריון- קוטרם של הכיבים הוא עד 1 ס"מ וההתרחשות הנפוצה שלהם (95%) היא בחמישה הס"מ הראשונים של התרסריון.
הרירית בקיבה ובתריסריון מוגנת מהחומציות הרבה של הקיבה על ידי שכבת ריר בסיסי המצפה אותה, שמופרשת ע"י התאים ברקמה. 
במצב תקין קיים איזון בין הגורמים המגינים על שכבה זו לבין אלו המסכנים אותה. 
בעברית דאבת השרירים.  פיברומיאלגיה היא תסמונת - זה בעצם שם לקבוצה של הפרעות המתאפיינות בכאב ובנוקשות ברקמות הרכות , כולל השרירים , הגידים והרצועות. הכאב והנוקשות יכולים להופיע בכל הגוף או במקומות מסויימים כמו בשרירי הפנים למשל. פיברומיאלגיה אינה מסוכנת אך אם הסימפטומים נמשכים זמן רב , הם פוגעים באיכות החיים ויכולים להפריע מאד. למרות שההרגשה דומה למחלת פרקים, היא אינה סוג של דלקת פרקים והיא אינה גורמת לעיוותים במפרקים (דפורמציות). זוהי תסמונת מבלבלת במיוחד, ולעיתים קרובות לא מאובחנת בשל העובדה שהתסמינים שלה יכולים להופיע גם במצבים רפואיים אחרים. מאחר והתסמונת אינה נתמכת ע"י ממצאי מעבדה ותלויה בעיקר בדיווחי החולה על תלונותיו והרגשותיו, היא נתפסה בעבר כלא אמיתית או לא חשובה.      

קנדידה היא סוג של פטריית שמר מסוג CANDIDA ALBICANS שנמצאת באופן טבעי במערכת העיכול. באופן נורמלי היא חיה בגופנו בלי לגרום נזק, כאשר פלורת המעיים (החיידקים הטובים) מרסנת את התפשטותה. נקודת מפנה היא השלב בו הופכת הקנדידה מצורת שמר לצורה פטרייתית אגרסיבית, מצמיחה שורשים ומתפשטת במהירות רבה. 
הגורם העיקרי הוא פגיעה באוכלוסיית החיידקים הטובים, בעיקר ע"י אנטיביוטיקה , הגורמת לגדילת יתר של הקנדידה ולמגוון סימפטומים.
אקנה- או בשמה הנפוץ "פצעי בגרות", הינה בעיית עור שכיחה ביותר. 80% מבני הנוער כיום סובלים מאקנה בדרגות חומרה שונות- מפצעונים אחדים ועד ציסטות עמוקות שלעיתים משאירות צלקות. התופעה מופיעה דווקא בגיל ההתבגרות בגלל שינויים הורמונליים שגורמים לבלוטות החלב להגביר את הפרשתן. מכאן ברור מדוע התופעה מתגברת בדרך כלל לפני קבלת הוסת אצל נשים ונערות. אבל מעבר לכך מעורבים פה גם גורמים תורשתיים, לחץ ומתח נפשי (ובגיל ההתבגרות יש הרבה כאלו), תזונה לא מאוזנת, קשיי עיכול ורגישות למזון, חוסרים תזונתיים, עישון והפרעה בחילוף החומרים של שומנים וסוכרים.
שומן... מי צריך את זה בכלל?! הרי רוב האנשים רק מחפשים דרכים להיפטר ממנו כל הזמן.
אבל השומן ממלא תפקידים חשובים ורבים בגוף, ולמעשה בלי שומן אין חיים! אין הכוונה כמובן לעודפי השומן שמצטברים על הכרס, אלא לשומן באופן כללי כחלק מאבות המזון ההכרחיים לגוף. השומנים מספקים אנרגיה לגוף (9 קלוריות לגרם שומן), מסייעים בספיגת חלק מהויטמינים ורכיבי תזונה נוספים, מגינים על רקמות ואיברים והם בונים את העצבים, ההורמונים וקרומי התאים שלנו. בנוסף השומן גם משמש כחומר מבודד למניעת אובדן חום מהגוף.  לשבירת מיתוסים בדיאטות
לא קיים תפריט אחד לירידה במשקל שיהיה נכון לכולם.  אבל ישנם כמה כללי מפתח שחוזרים על עצמם והם בסיס לתזונה נכונה ומאוזנת. 
הנה כמה מהם:
1. חלקו את האוכל לארוחות קטנות לאורך היום. למה? דמיינו שהגוף הוא תנור והמזון הוא בולי עץ. אם נשרוף את כל בולי העץ בבת אחת, נצטרך "להפעיל" את התנור רק פעם אחת. אבל אם נחלק את בולי העץ למספר פעמים, כל "הפעלה" כזו של התנור מחדש תגרום לשריפה גדולה יותר של אנרגיה- או במילים אחרות, שריפת קלוריות. בצורה כזו אנחנו מגדילים את שריפת הקלוריות על אותה כמות מזון. 
לכן העדיפו לחלק את המזון ל-5 ארוחות קטנות יותר לאורך היום; בוקר, צהריים, ערב וארוחות ביניים ביניהן.      
עצירות היא בין התלונות הנפוצות ביותר בקרב המטופלים המגיעים לטיפול נטורופתי.
ישנו אחוז גבוה מאוד באוכלוסיה שסובל מעצירות באופן כרוני, וללא עזרה חיצונית כגון תרופות או תוספי מזון, הם מתקשים מאוד להסדיר את פעילות מערכת העיכול.
עצירות מוגדרת כמצב שבו היציאות קשות ויבשות ותדירותן נמוכה- לפי הרפואה הטבעית פחות מפעם ביום-יומיים. לרוב עצירות מלווה באי נעימות גדולה הכוללת גזים,כאבי בטן, הרגשת כבדות או עייפות.
עצירות,במיוחד בפסח, היא תופעה מאוד שכיחה, העלולה לגרום לאי נעימות גדולה למי שסובל ממנה. גם גזים, צרבות, כבדות, וכאבי בטן הם בתפריט.
למה דווקא בפסח? בגלל המצות, בגלל הארוחות הגדולות והכבדות שאנחנו מקפידים לאכול לפחות פעם אחת כל יום, בגלל ה"ערבובייה" בבטן.
עצירות מוגדרת כמצב שבו היציאות קשות ויבשות ותדירותן נמוכה- לפי הרפואה הטבעית פחות מפעם ביום-יומיים. לרוב עצירות מלווה בגזים,כאבי בטן, הרגשת כבדות או עייפות. ישנו אחוז גבוה מאוד באוכלוסיה שסובל מעצירות באופן כרוני, וללא עזרה חיצונית כגון תרופות או תוספי מזון, הם מתקשים מאוד להסדיר את פעילות מערכת העיכול.
מחלת הצליאק, בעברית כרסת, היא מחלה תורשתית בה הגוף מגיב נגד אחד ממרכיבי הגלוטן הנקרא גליאדין. הגלוטן הוא בעצם סוג של חלבון והוא נמצא בחיטה וכן בדגנים נוספים כמו שעורה, שיפון ושיבולת שועל.
אכילה של גלוטן על ידי חולה צליאק תגרום לתגובה דלקתית בגוף ותעורר את מערכת החיסון לפעול נגד הרירית העוטפת את המעי הדק. הדבר יתבטא בשלל סימפטומים, ולא כולם יופיעו במערכת העיכול. מכאן הכינוי מחלת "אלף הפנים".
צמחונות וטבעונות הפכו בשנים האחרונות לגל שסוחף אנשים רבים. יש הקוראים לכך טרנד ואומרים שיעלם כמו שבא אולם כפי הנראה הצמחונות הגיעה לכאן כדי להשאר. עם שורשים ארוכים בהסיטוריה ותפוצה כלל עולמית, יותר ויותר מתברר שעדיף לנו להיות צמחונים.
אולם, יש לזכור כי ההחלטה להפוך להיות צמחוני או טבעוני טומנת בחובה לקיחת אחריות על מה
שאוכלים. לוותר על בשר ולעבור לפסטה, לחם וחטיפים זה לא פתרון טוב.
מי שמחליט לעבור לתזונה צמחונית חייב להיות מודע לחוסרים הפוטנציאליים וכיצד הוא יכול להשלים
אותם ע"י בחירה נכונה של מזונות.
בואו נעשה קצת סדר..
 
שאלתם את עצמכם פעם למה בכלל הגוף מזדקן? ולמה עור הפנים מתקמט ככל שמתבגרים? והשאלה החשובה ביותר- האם זה כורח המציאות להזדקן עם מחלות?
אנטי אייג'ינג על קצה המזלג : משמעות המושג אנטי אייג'ינג, שהפך לכל כך פופלרי בשנים האחרונות, הינו בתרגום חופשי "נגד הזדקנות". אבל לפני שיוצאים למלחמה נגד הזמן, בואו נבדוק מה זה בכלל הזדקנות ומה גורם לזה.
בחברה המודרנית של היום, המתח והסטרס (או עקה בעברית) הפכו להיות נחלת כולנו. דאגות, עומס בעבודה, סדר יום לחוץ, פקקי תנועה, המצב הביטחוני או בשורות רעות- הם כולם מקורות לסטרס. אבל גם אירועים משמחים כמו מעבר דירה, עבודה חדשה, לידה או תכנון חתונה יכולים לגרום לסטרס גדול.
לגבי גופנו סטרס היא מילה נרדפת לשינוי: כל מה שמוציא אותנו מהשגרה "המשעממת" וגורם להתרגשות, התעצבנות, חרדה או אפילו דיכאון.
הסטרס מזיק ומחליש מאוד את הגוף, עד כי מגדירים אותו לפעמים כ"המחלה של המאה ה-21". אנשים שנמצאים תחת סטרס גדול הם בסיכון לפתח מחלות רבות ושונות ועל כן איכות חייהם עלולה להיפגע באופן משמעותי.