אנשים החשופים לקרינת השמש, מעשנים, צורכים אלכוהול או אנשים החשופים לחומרים כימיים זקוקים למנות גדולות יותר של בטא קרוטן.
על מנת להקטין נזקי קרינה אפשר לאכול פירות או ירקות המכילים את הבטא קרוטן לפני כל חשיפה לשמש, לדוגמא: גזר, דלעת, דלורית, משמש, מנגו, פלפלים אדומים וצהובים, כל העלים הירוקים למיניהם וכמובן גם הבטטה.
חלק מהבטא קרוטן הופך בגוף לויטמין A שהינו בעל חשיבות גדולה למערכות רבות ושונות כגון מערכת הראיה, מערכת השלד , מערכת הרבייה, גדילה, מערכת החיסון, וגם שמירה על עור יפה.
הבטטה עשירה בעמילן ובסוכרים וזה מה שמקנה לה את טעמה המתוק.
אך מכיוון שיש בה גם הרבה סיבים תזונתיים, הם כמו בולמים ומפריעים לסוכרים להיכנס לזרם הדם והתוצאה תהיה כניסה איטית ומבוקרת של הסוכר לדם (מה שנקרא אינדקס גליקמי נמוך) וגם "פחת"- חלק ממנו פשוט יקשר לסיבים האלו ויצא החוצה מהגוף מבלי שיתעכל. נהדר לא? חכו, יש עוד.
הבטטה מכילה גם ויטמינים מקבוצת B, אשלגן, מגנזיום, סידן וויטמין C.
אין בה כמעט שומן ,היא דלה יחסית בקלוריות ולפי הרפואההסינית בטטה היא אחד המזונות המומלצים בדיאטת הרזיה.
הבטטות מתאימות לבישול, לאידוי, לאפיה ולטיגון ואפילו לסחיטה כמיץ טבעי.
הבטא קרוטן, כמו כל הפיטוכימיקלים, עמיד לטמפרטורות קיצוניות, ולכן לא נפגע בבישול .
בכל צורות ההכנה, כדאי לא לקלפן, שכן הקליפה עשירה בסיבים תזונתיים.
מומלץ מאוד להוסיף קצת שמן כשלהוא (שמן זית ,שמן שומשום, מעט חמאה או שמנים צמחיים אחרים) כשמבשלים את הבטטה כדי לשפר את ספיגת המרכיבים שבה.
מתכון פשוט וטעים להפליא: לפרוס בטטה לפרוסות בעובי 1-2 ס"מ, להזליף מעט שמן זית, בוזקים מלח, פלפל שחור, רוזמרין- מה שאוהבים. אופים בחום בינוני עד שהבטטה מתרככת.
לבריאות!