קולה - 
ממש לא טעם החיים הבריאים

מיותר לציין שכמות כזו של סוכר מזיקה לשיניים, מאיצה הזדקנות, מעלה את הסיכון לחלות בסוכרת ותורמת רבות להשמנה.
שתיית קולה גורמת לעלייה מהירה ברמת הסוכר בדם, שלאחריה לא מאחרת להגיע צניחת סוכר חדה ואיתה גם תחושת עייפות ולפעמים גם רעב.  
ילדים עם הפרעות קשב וריכוז או היפראקטיביות רגישים במיוחד לעניין הסוכר ולהם מומלץ להימנע לחלוטין מצריכת משקאות קלים וסוכרים בצורתם השונה.
קפאין. השימוש באגוז קולה כמקור לקפאין היה משנה את גוון המשקה לירקרק וכנראה שגם היה יקר יחסית לחברה. לכן היום מוסיפים לקולה קפאין שאינו ממקור אגוז הקולה, אבל קפאין זה קפאין...תפקידו לאזן את הטעמים במשקה ולתת תחושת רעננות ועירנות. אבל בהיותו ממריץ את מערכת העצבים הוא גם מתיש אותה ובנוסף ממכר, משתן, מעלה לחץ דם ועלול לגרום לבעיות שינה. במיוחד מזיק הקפאין לילדים מאחר והוא פוגע בספיגת הברזל בגוף (שנחוץ מאוד לגדילה תקינה) וגם לאור העובדה שהם רגישים יותר לתכונות הגירוי שלו.

פחמן דו חמצני CO2 . זהו הגז שאנחנו נושפים החוצה , הפסולת הנשימתית שלנו. בעקרון אין בעיה מיוחדת איתו פרט לאנשים שסובלים מקשיי עיכול, גזים, נפיחויות, צרבות או אולקוס. וחוץ מזה, למה להכניס פנימה גז שאמור לצאת באופן טבעי החוצה...? חשבו על זה.

חומצה זרחתית, או פוספאטים. כשמה כן היא- חומצה העשויה מזרחן, ותפקידה להקנות לקולה טעם חומצי עוקצני. מצד אחד חומצה, ומעצם היותה כזו היא מעלה את רמת החומציות בקיבה וכמו "מאכלת" את הרירית המצפה אותה, דבר העלול לגרום לצרבות, פצעים וגירויים שונים במערכת העיכול. מצד שני זרחן, שמפר את האיזון העדין שקיים בגוף בין סידן לזרחן.
התוצאה תהיה גיוס מיידי של סידן מהעצמות לטובת החזרת האיזון וההרמוניה, ובטווח הארוך תחל ירידה בצפיפות העצם (מה שנקרא "בריחת סידן"). למה סידן? כי הוא מינרל בסיסי שיכול לסתור ולאזן את רמת החומצה שזה עתה נתרמה לנו על ידי הקולה.
החומצה הזרחתית משמשת גם כחומר משמר בקולה, ולידיעה כללית משתמשים בה גם כדי לייצר דשנים לחקלאות וחומר מסיר חלודה. בהחלט מעורר מחשבה.
לגבי עלי הקוקה, מאז שנאסר בחוק להשתמש בקוקאין החלו להשתמש בעלי קוקה "סחוטים" שאינם מכילים את הסם הממכר אבל כן תורמים את שלהם לטעם הייחודי.
הצבע השחור מתקבל על ידי צבע מאכל קרמל, שלרוב אין איתו בעיה מיוחדת בנושא הבריאות.
ואחרי כל זה, מי שחושב שמצא נחמה במשקאות דיאט למיניהם, צר לי לאכזבו אבל הוא לא מצא אלא גרסה מומתקת מלאכותית של אותו משקה ממכר... הדיאט מכיל רכיבים קצת שונים אבל בהחלט לא יותר טובים לגוף.
כדאי להתרגל ולהרגיל גם את הילדים למשקאות בריאים יותר. אם רוצים בכל זאת להתפנק לפעמים אפשר לנסות בירה שחורה במקום- היא תוססת, טעימה ויש לה אפילו את הצבע המתאים.

 נכתב על ידי נירית לוי, נטורופתית N.D

 

שיטות הפרסום האגרסיביות של חברות משקאות הקולה למיניהן יעשו הכל כדי שנמשיך לצרוך את המשקה התוסס ,הממכר והשחור הזה. בעניין הטעם- הוא מתחבב על רובנו, במיוחד על ילדים ונוער, אבל לגבי המרכיבים- פה יש מקום להרחיב ולספר על מה שלא יהפוך אתכם לבריאים יותר. באחריות.

מצחיק לחשוב שהקולה התחילה את דרכה כמשקה תרופתי ממריץ נגד עייפות וכאבי ראש בבית מרקחת בארצות הברית של 1886. היא הומצאה על ידי רוקח בשם פמברטון והשם נבע משני מרכיבים ממריצים שמצויים במשקה: עלי קוקה (שמהם מפיקים בין השאר את הסם קוקאין) ואגוז קולה ,קרוב משפחה של הקקאו,שמכיל כמות גבוהה מאוד של קפאין. במהלך השנים שונתה הנוסחה מספר פעמים והפכה למה שהיא היום- משקה תוסס המבוסס בעיקר על סוכר ומים.

הרבה נאמר בגנותה של הקולה בנושא הבריאות ועל ניסוי השן הנמסה בתוך כוס קולה בן לילה בטח כולנו שמענו. אז מה באמת כל כך גרוע במשקאות הקולה? כדי לענות על זה בואו לא נסתכל על הקנקן אלא על מה שיש בו: (ואלו כמובן רק הרכיבים שמגלים לנו מתוך הנוסחה הסודית)

סוכר. ועוד סוכר, ועוד...8 כפיות סוכר בפחית!! האם יעלה על דעתכם להמתיק את כוס התה או הקפה שלכם בכמות מטורפת כזו של סוכר? אז זהו, שגם כוס השתייה הקרה לא צריכה כל כך הרבה סוכר.