פלאפל בתנור - עשיר בחלבון, ברזל וסידן; ללא טיגון.
רכיבים:  (ל-50 כדורים, 10 מנות)
500 גרם חומוס יבש
6 שיני שום
חופן פטרוזיליה (1/4 שקית)
חופן כוסברה (1/4 שקית)
1 כף קמח מלא
2 כפיות מלח
2 כפות שמן קנולה או שמן אחר בכבישה קרה
להגשה:
1 כוס טחינה גולמית מלאה

אופן הכנה:
להשרות את גרעיני החומוס בקערה גדולה, למלא מים עד לכיסוי, למשך 36 שעות.
(להחליף את המים פעם ביום). 2. לאחר שתפחו, לסנן את גרעיני החומוס.
 לחמם תנור ל-220 מעלות צלזיוס (חום גבוה), להעביר (אם ניתן) את התנור למצב גריל.
לטחון את החומוס, השום, ועשבי התיבול. רצוי לטחון פעמיים. תוך כדי הטחינה, להוסיף 1 כוס מים ליצירת עיסה.
להוסיף את הקמח והמלח ולערבב היטב.
לשמן ב-1 כף שמן את תבנית האפייה, ליצור 50 כדורים עגולים (במכשיר פלאפל או ביד)  ולסדר על גבי התבנית.
להבריש את פני הכדורים במברשת עם כף השמן שנותרה.
לאפות 25 דקות, או עד שהכדורים זהובים-שחומים.
לפני הגשה: לערבב את הטחינה הגולמית והמים ולימון לפני הטעם


קציצות קינואה וירקות - קציצות צמחוניות נהדרות, טעימות גם חמות וגם קרות
חומרים ל-15-20 קציצות:
1 כוס קינואה שטופה ומסוננת היטב
½+1 כוסות מים
1 בצל קטן קצוץ דק
1-2 גזר בינוני מגורר גס
1-2 קישוא בינוני מגורר גס וסחוט היטב
3 ביצים טרופות
2 כפות פירורי לחם
3 כפות שמן זית / קנולה בכבישה קרה
מלח ופלפל שחור טחון טרי, אפשר גם קצת פפריקה מתוקה
½ כפית כורכום יבש

*מביאים את הקינואה עם מים לרתיחה בסיר. מנמיכים להבה, מכסים ומבשלים 15 דקות.  מקררים מעט.
*את תערובת הירקות סוחטים מעודף נוזלים.
*מערבבים את הקינואה עם שאר החומרים פרט לביצים, ממליחים ומפלפלים. בסוף מוסיפים את הביצים.
*יוצרים מהתערובת 15 קציצות דחוסות ופחוסות (חשוב לדחוס את הקציצות על מנת שלא יתפרקו).
אופים בתנור עד שמשחים קלות.

 
קינואה עם בטטות ועשבי תיבול
חומרים:
1 כוס קינואה שטופה היטב
2 כוסות מים
חצי כפית מלח
1 בצל אדום חתוך לקוביות
1 כף שמן זית
1 כוס קוביות בטטה מבושלת
מלח לתיבול לפי הטעם
פלפל שחור טחון טרי
חצי כוס עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, עירית, כוסברה, או לפי הטעם)

הכנה:
מניחים בסיר את הקינואה עם המים והמלח. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 15 דקות. מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה למשך 5-10 דקות נוספות.
מניחים את קוביות הבצל במחבת עם השמן. מטגנים, תוך ערבוב מדי פעם, עד שהן רכות ושקופות. מוסיפים את קוביות הבטטה המבושלת, מוסיפים את המלח ומתבלים בפלפל שחור. ממשיכים לטגן כמה דקות נוספות. מסירים מהאש ומוסיפים את עשבי התיבול. מערבבים קלות, מוסיפים את הקינואה המבושלת ומערבבים שוב. מגישים מיד.


מתכון לקציצות מאש טעימות
1 כוס מאש יבש מושרה ללילה ובמבושל עד לריכוך - כ-20 דקות.
1בצל סגול קטן קצוץ
2 ביצים
1/4 כוס פרורי לחם - אני השתמשתי בשיבולת שועל במקום
צרור פטרוזליה בינוני קצוץ.
מלח ופלפל שחור
מערבבים הכל. אופים בתנור עד שמשחים קלות.


תבשיל כוסמין: 
  • 1 בצל קצוץ דק
  • 2 גזרים מגוררים גס
  • 2 כוסות כוסמין (אני משתמש באורגני של ניצת הדובדבן). שטוף היטב.
  • חצי כוס צימוקים ו/או חמוציות מיובשות (ניתן יותר - לפי רמת המתיקות האהובה עליכם)
  • 2 וחצי כוסות מים רותחים
  • מלח ופלפל
  • מעט הל
  • קנמון לפי הטעם
  • 100 גרם עלי תרד טרי קצוץ גס
 מאדים את הבצל והגזר במעט שמן זית בסיר, עד שהבצל מתרכך.
מוסיפים את הכוסמין והצימוקים ומאדים עוד דקה.
מוסיפים מים ותבלינים ומביאים לרתיחה.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ - 40 דקות עד שהכוסמין מתרכך דיו.
מכבים את האש, מוסיפים תרד ומערבבים
 

אורז עם חומוס מבושל
4 שיני שום כתושות
1 כוס חומוס מושרה ללילה ומבושל עד ריכוך
1 כוס אורז מלא מושרה לשעתיים לפחות
2 כפות שמן זית
1 1/2 כוסות מים לבישול האורז
1/4 כפית בהרט 1/2 כפית כורכום 1/2 כפית כמון
לשטוף את האורז היטב,לחמם מעט שמן ולטגן בזהירות את השום ולהוסיף את האורז.
להוסיף את המים ולהרתיח, להנמיך את האש להוסיף את החומוס והתבלינים, לסגור מכסה ולבשל על אש קטנה כחצי שעה.לערבב ולהשאיר במכסה סגור.
 
פלאפל דלעת
דלעת בגודל כל כף היד, אחרי שבושלה במים ונמעכה לפירה.
חצי כוס קמח חומוס 
חצי כוס קוואקר
כפית מלח
כפית כמון
חצי כפית כורכום
חופן כוסברה+שן שום+2 כפות שמן זית+חצי בצל בינוני: פולסים מהירים בבלנדר עד למרקם משחתי חלק
2 ביצים להפריד את החלבון  ולהקציף אותו קלות עם מקצף יד או מזלג לקצף רך - עושה את התערובת אוורירית. אפשר להוסיף חלמון אחד.
לערבב את החלבון עם הכוסברה, להוסיף את פירה הדלעת, חצי כוס קמח חומוס, חצי כוס קוואקר, מלח,כמון,כורכום.
להכניס למקרר לחצי שעה שהתערובת תתגבש ויהיה קל ליצור כדורים.
לאפות בתנור ב 180 מעלות.

 
כרובית אפויה
המצרכים הדרושים:
כרובית שלמה
כפית מלח גס אטלנטי
כף שמן זית
נייר אפיה
 
אופן ההכנה:
משרים את הכרובית בגיגית מים עם מלח למשך רבע שעה (למזיקים). מורחים את הכרובית בשמן זית עם המלח , עוטפים בנייר אפיה ואופים בתנור שחומם מראש ל 100 מעלות, למשך 20 דקות , הופכים את הכרובית לצד השני לעוד עשרים דקות ללא ניר האפיה.
 
אטריות שעועית וירקות
חב' אטריות שעועית
2 כפות רוטב סויה
4 כרישה (פרסה)
חצי חבילה כוסברה
פלפל אדום
כוס פרחי כרובית
2 גזרים
2 זוקיני
4 גבעולי סלרי אמריקאי
חצי חבילה נבטי חמנייה
כפית פלפל שחור
כפית קארי
כפית מלח גס אפור
חבילת טופו 200 גרם
כף שמן זית
 
אופן ההכנה:
משרים את אטריות השעועית במים למשך רבע שעה (מומלץ לחתוך לרוחב האטריות בכדי שלא יהיו ארוכות מדי)
את הפלפל חותכים לרצועות, פטריות לארבע, גזר לגפרורים,
קוצצים את הסלרי והפרסה לעיגולים דקים  ומקפיצים עם כף שמן זית במחבט או בווק , לאחר 2 דקות מוסיפים לפי הסדר במרחק 2 דקות בכל פעם :פלפלים, גזר, כרובית, זוקיני.
מוסיפים את אטריות השעועית, פלפל שחור ורוטב הסויה מערבבים עד שאטריות השעועית נעשות שקופות,
חותכים את הטופו לקוביות מקפיצים בווק' בנפרד יחד עם כפית קארי ומלח גס אפור עד שמשחים מכל צידיו ומוסיפים לאטריות.
  
אורז מלא עם שמיר ובצל
 מג'דרה מאורז מלא
 בורגול ספרדי עם מש
אורז מלא עם בטטה                                                                                                            
פילה סלמון בתנור
פטריות ברוטב יווני
פטריות וקישואים באורז
ריזוטו פטריות
סלמון בתרד
סלט טונה ופסטה
לביבות גזר
ברוקולי עם שום
שעועית ירוקה בשום
לוביה ברוטב עגבניות
איטריות בכרוב ובצל
 
קינואה ברוזמרין
1  ורבע כוס קינואה
1  פלפל אדום קצוץ
1  כף שמן קנולה
1  בצל קטן קצוץ
2  וחצי כוסות מים
1  כפית רוטב סויה
3  כפיות רוזמרין טרי או יבש
1  כוס אפונה טריה או קפואה
1/2  כוס אגוזי מלך קצוצים

לחמם את השמן ולטגן את הבצל הקצוץ, להוסיף את הקינואה, לטגן ולערבב משך מספר דקות . להוסיף את הפלפל ולהמשיך לטגן מספר דקות .להוסיף את המים, את רוטב הסויה ואת הרוזמרין, להביא לרתיחה, לכסות
ולבשל כ- 15 דקות .בזמן שהקינואה מתבשלת לקלות את אגוזי המלך מספר דקות בתנור חם .
כשהקינואה מוכנה להוסיף לסיר את האגוזים ואת האפונה, לערבב ולהשהות
כשהסיר מכוסה כ- 10 דקות ולהגיש

מאפה קינואה ואגוזי קשיו
1 כוס קינואה
2 כוסות מים
450 גרם טופו רך מפורר
1 כוס אגוזי קשיו קצוצים
1 גזר מגורד
1 בצל קצוץ
4 כפות רוטב סויה
4 כפות טחינה גולמית
מלח ופלפל לפי הטעם

לשטוף את הקינואה היטב ולנקז מנוזלים . לשים את הקינואה בסיר עם מים, לכסות ולהביא לרתיחה . להנמיך את האש ולבשל על אש נמוכה כ- 20 דקות עד שהמים נספגים . לשים את יתר החומרים בקערה גדולה וכשהקינואה מוכנה להוסיף לקערה ולערבב היטב . להעביר את התערובת לתבנית אפייה משומנת . לאפות במשך 45 דקות בחום בינוני .

תבשיל קינואה עם ירקות מוקפצים וטופו
מבשלים בנפרד את הקינואה:
מכניסים לסיר חצי כוס קינואה (לאחר ששוטפים כמובן) + כוס מים רותחים ומבשלים כרבע שעה עד 20 דק' על אש קטנה כשהסיר סגור.
ירקות מוקפצים: חותכים לקוביות קטנות חציל, גזר, קישוא וכל ירק אחר שנראה לכם מתאים.
מחממים 1-2 כפות שמן זית (תלוי בכמות הירקות) במחבת ווק, ומוסיפים את הירקות החתוכים למחבת בתוספת שן שום, מעט מלח, פלפל, ג'ינג'ר טחון, בזיליקום, ומקפיצים.
בינתיים חותכים כ 50 גרם טופו לקוביות קטנות
כעבור כ 10 דק' של הקפצה מוסיפים את קוביות הטופו, מוסיפים כפית רוטב סויה, וממשיכים להקפיץ למשך 5 דק' נוספות.
לבסוף מוסיפים למחבת את הקינואה שבושלה בנפרד, או שמוסיפים את הירקות והטופו לסיר של הקינואה, מערבבים ומגישים.

מג'דרה של קינואה    
מצרכים:  
200 גרם קינואה
1 בצל קצוץ
150 גרם עדשים ירוקים קטנים
מעט שמן זית
1 כוס כוסברה קצוצה
1 כוס נענע קצוצה
מעט כורכום ומלח   

משרים את העדשים לילה קודם (לפחות, אפשר גם שני לילות ולהחליף את המים. זה עוזר נגד תופעות הגאזים) ומבשלים כ-20 דקות או עד שמתרכך. מסננים ומקררים.
מרתיחים בסיר גדול מים ומלח ומבשלים את הקינואה עד למידת הריכוך הרצויה (שלא תהיה רכה מידי). מסננים ומקררים.
מחממים במחבת שמן זית ומאדים את הבצל. מוסיפים כורכום, ועשבי תיבול וממשיכים לאדות עד שעשבי התיבול מתרככים. מוסיפים את הקינואה והעדשים ומערבבים היטב.
מעבירים לתבנית ואופים כ–10 דקות בחום של 170 מעלות.

אורז מלא עם שמיר ובצל
המצרכים:
2 כוסות אורז מלא
2 בצלים גדולים, קצוצים
חופן גדולה של שמיר טרי קצוץ
2 כפות שמן זית
4 כוסות מים רותחים
מלח, פלפל, פפריקה חריפה לפי הטעם.
אופן ההכנה:
להזהיב את הבצל עם השמן. לאחר מכן להוסיף את האורז ולהמשיך לטגן מספר דקות.
להוסיף את המים והתבלינים,לערבב ולהביא לרתיחה.
לבשל על אש קטנה ולקראת סוף הבישול להוסיף את השמיר.
להמשיך לבשל עד שהמים מתאדים, לכבות את האש ולהשאיר את הסיר מכוסה לעוד 5 דקות נוספות.
אפשר גם לטגן את הבצל בנפרד ולהוסיף אותו לאורז בסוף הבישול.
 
*כדי לשפר את הבישול של האורז אפשר לפרוס מגבת מטבח נקייה מתחת למכסה של הסיר, זה סופג את הנוזלים.
 
לוביה ברוטב עגבניות
מצרכים:
חצי כוס לוביה יבשה, לפני השרייה
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום כתושות
2 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות או קופסא של עגבניות מרוסקות (260 גרם)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
מעט שמן זית לטיגון
2 כפיות רוטב צ'ילי מתוק
להוספת פיקנטיות- חצי כפית פפריקה חריפה
 
אופן ההכנה:
משרים את הלוביה במים כל הלילה. בבוקר לסנן את המים ולשטוף את הלוביה תחת הברז.
לטגן את הבצל בשמן הזית. כשהוא מזהיב להוסיף את השום ולטגן עוד מספר דקות.
להוסיף את הלוביה המסוננת ,העגבניות, התבלינים ורוטב הצ'ילי ולהביא לרתיחה.
אם יש צורך אפשר להוסיף קצת מים.
לבשל על אש קטנה עד לסמיכות הרצויה או עד שהלוביה מתרככת.

תבשילי בריאות