ספורט בנשמה

הרזייה ושמירה על משקל גוף תקין. זו הסיבה העיקרית שבזכותה אנשים רבים מתמידים בפעילות הגופנית. בספורט הגוף "שורף קלוריות" ע"י שימוש במאגרי השומן שלנו לצורכי האנרגיה המוגברת שהוא מוציא. פעילות גופנית סדירה עוזרת לנו לשמור על משקל קבוע ותקין ומונעת תנודות קיצוניות.
בתום הפעילות ישנה עלייה בקצב חילוף החומרים של הגוף ולכן "שריפת הקלוריות" ממשיכה במידה מסוימת גם לאחר מכן. הדבר דומה למנוע חם של מכונית שלוקח לו זמן להתקרר.
חשוב להזכיר פה שלרוב לא מספיק רק הספורט על מנת לרזות ולשמור על המשקל, נדרשת גם תזונה נכונה.

חיזוק שרירי הגוף. ספורט מחזק את השרירים שפועלים ומשווה לגוף מראה חטוב ומוצק.
העלייה במסת השרירים לפעמים מבלבלת כי למרות המראה החיצוני שהשתפר, פעמים רבות יש דווקא עלייה במשקל. הסיבה היא ששריר כבד יותר משומן, ומה שקורה בספורט בדרך כלל זו ירידה במסת השומן ועלייה במסת השריר. התוצאה "כבדה" יותר אבל נראית פשוט מצוין...

עלייה ברמות האנרגיה. תשאלו כל מי שעוסק בספורט באופן סדיר, הוא יספר לכם שהוא מרגיש יותר אנרגטי וחיוני במהלך היום.  כשהכושר הגופני שלנו טוב, כל הגוף מתפקד יותר ביעילות ובקלילות.

מניעת מחלות לב. משמעות הביטוי "כושר גופני" היא בעצם המידה שבה התאים בגופנו מסתגלים לסביבה דלה בחמצן, כמו זו שנוצרת בזמן מאמץ גופני בדופק גבוה. כאשר התאים בלב מסתגלים טוב לסביבה כזו,כל פעילותו של הלב בעצם מתייעלת ותפוקתו גדלה. מחקרים הוכיחו שספורט באופן קבוע מונע מחלות והתקפי לב ומשפר את תפקודו באופן ניכר.

שיפור ברמות שומני הדם. פעילות גופנית סדירה מורידה את רמות הטריגליצרידים והכולסטרול "הרע" ומעלה את הכולסטרול "הטוב". וזה לכשעצמו שומר כמובן גם על הלב.

ירידה בלחץ הדם. מספר רב של מחקרים הראה שביצוע פעילות גופנית הינו אמצעי פשוט ויעיל בהפחתת ערכי לחץ הדם, ולעיתים אף הפחית את הצורך בשימוש תרופות להורדת לחץ הדם.

איזון רמות הסוכר בדם.ספורט משפר בצורה ניכרת את ערכי הסוכר בדם על ידי כך שהוא משפר את קליטת התאים לאינסולין, מאט את קצב ייצור הגולקוז בכבד ומגדיל את ניצול הסוכר על ידי התאים. גם רמות המתח והלחץ יורדות, מה שלבדו מוריד את רמות הסוכר בדם.

האטה בקצב הירידה בצפיפות העצם. צפיפות עצם נמוכה היא בעיה של הרבה אנשים בעולם המערבי המודרני, בעיקר נשים וקשישים. פעילות גופנית יוצרת לחץ והתנגדות על העצם ולכן היא כמו "דורשת" מהגוף להשקיע יותר בחיזוק העצמות. חשוב לציין ששחייה לא יעילה למטרה זו מכיוון שהיא אינה מפעילה מספיק התנגדות על העצמות.

שיפור מצב הרוח ומניעת דיכאון. אין כמו ההרגשה אחרי הפעילות הגופנית...ויש לכך סיבה טובה: בתום הפעילות משתחררים מהמוח חומרים בשם אנדרופינים שגורמים לנו להרגיש תחושת היי ומצב רוח טוב. מאותה סיבה פעילות גופנית עוזרת מאוד למנוע ולטפל במצבי דיכאון וחרדה.

הפחתת מתח ולחץ נפשי. בזמן הפעילות הגופנית יש ירידה ברמות ההורמונים שאחראים על מצבי מתח ולחץ נפשי (סטרס), ומי בימינו לא צריך קצת להירגע...? התייחסו לספורט כתרפיה מהמתחים של היום. הספורט גם משפר את איכות השינה בלילה.

שיפור מצב עצירות. עצירות במערכת העיכול מושפעת הרבה פעמים גם מחוסר תנועה. פעילות גופנית משפרת את זרימת הדם וגורמת להנעה של מערכות הגוף ולכן מסייעת גם לתנועתיות המעיים.לתנועה יש משמעות רחבה יותר בהיבט הנפשי: כשאנחנו פעילים גופנית, קל לנו יותר גם לנקוט צעדים ולבצע פעולות בחיינו .תנועה בחוץ יוצרת תנועה בפנים.

ניקוי רעלים. עצם התנועה וההזעה בזמן המאמץ מאפשרים לגוף להפריש פסולת אל מחוץ לגוף.
ובמימד הנפשי יש "ניקוי ראש": התנועה מאפשרת למחשבות שליליות לצאת מהראש ולחיוביות לתפוס את מקומן. זה ממש ניקוי "פסולת מחשבתית".
 
פעילות גופנית עושה רק דברים טובים אם עושים אותה לפי הכללים והמגבלות האישיות, ולכל אחד יש פעילות שמתאימה לו לפי העדפותיו, מגבלותיו ומטרותיו.
אז אם עד היום רק ראיתם אחרים ולא הבנתם למה או איך הם עושים את זה, אולי הרשימה הזו תזכיר לכם עד כמה חשוב לעסוק בפעילות גופנית סדירה.
לאנשים החולים במחלות כרוניות , נוטלים תרופות או בעלי מוגבלויות כלשהן אני ממליצה להתייעץ עם רופא או בעל מקצוע מוסמך שיוכל להדריך אתכם איך להתחיל ואיזו פעילות מתאימה לכם.
וזכרו- הכי קשה זה הצעד הראשון, אחריו הכל ירוץ לכם.... 



 

הספורט עוזר לנו לשמור על נפש בריאה בגוף בריא, תורם להרגשה נפלאה לאורך היום ושינה טובה בלילה. כדאי מאוד לנסות בבית

ספורט זה בריאות. אין מי שלא מסכים כי התעמלות על בסיס קבוע היא חיונית לשמירה על גוף בריא ואורח חיים נכון. ולמרות כל זאת, עדיין קיים קושי אצל אנשים רבים להתחיל לבצע פעילות גופנית. לפעמים זה מחוסר זמן, עייפות, או אפילו עצלות. אחרים טוענים שהם פשוט שונאים ספורט.

הרי יש אינסוף תירוצים למה קשה להתחיל ולמה אי אפשר להתמיד...אבל אם נעשה רגע חשבון נפש קצר עם עצמנו (וגופנו) נראה שהצורך הזה בתנועה והנעה קיים בכולנו. קטנים כגדולים.
בחרתי להביא כאן תזכורת חשובה לדברים הנפלאים שהפעילות הגופנית תורמת לנו, לאלה שלא ידעו ולאלה ששכחו...