ממרח פסטו עשיר - מכיל המון כלורופיל, אבץ, שומנים טובים
המון בזיליקום - אני שמה חבילה שלמה
2 כפות צנוברים
2 כפות גרעיני דלעת
מעט תיבול: מלח, פלפל, "מלח עשבים"
שמן זית איכותי
 
מרסקים בפוד-פרוססור עד לקבלת מרקם אחיד, מוסיפים שמן זית בהתאם לצורך.
 
שדרוג לשמן זית
השמן יכול לשמש לכל דבר שרוצים: תיבול, בישול, טיגון וכו'. משדרג כל דבר!
מצרכים:
750 מ"ל שמן זית איכותי
5 שיני שום קלופות
3-6 פלפלים אדומים חריפים (שטה)- תלוי בחריפות הרצויה
6 ענפי רוזמרין טריים
 
לשפוך את כל המרכיבים לתוך בקבוק זכוכית כהה ולסגור. לשמור במקום מוצל למשך כמה ימים לפני השימוש כדי שהשמן יספוג את כל הטעמים.
 
רוטב אליאולי
רוטב מצוין לפסטה אבל לא רק.
המצרכים:
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתושות
2 כפות פטרוזיליה קצוצה
מלח לפי הטעם
אבקת צ'ילי- לא חובה
אופן ההכנה:
לחמם את שמן הזית במחבת, להוסיף את השום ולהזהיב אותו.
להוסיף את הפטרוזיליה, מלח ואבקת צ'ילי לפי הטעם.
להמשיך לטגן הכל יחד עוד כמה דקות, לכבות את האש ולהגיש חם או קר.

ממרח עדשים
מצרכים:
כוס עדשים ירוקים או חומים
ביצה רכה
בצל שעבר הקפצה קצרה
חופן אגוזים – איזה שבא
עלי תבלין שאוהבים – שמיר וכדומה
פלפל שחור
רוטב סויה
 
מבשלים את העדשים עד שמתרככים, שמים הכל במגימיקס עם מעט מים – לפי הצורך, עד שמתקבל ממרח חלק.
 
 
ממרח טופו ועגבניות מיובשות
מצרכים:
טופו גולמי
מעט שמן זית
מים
עגבניות מיובשות
שום
רוטב סויה
 
שמים את הטופו עם השמן זית במגימיקס, מוסיפים מים עד לקבלת מרקם חלק ואז מוסיפים את כל השאר.
 
ממרח אפונה
מצרכים:
אפונה ירוקה
אגוזי מלך
בצל מטוגן
ביצה קשה
מלח, פלפל
 
לטחון הכל במגימיקס
 
 

ממרחים ורטבים