http://www.enter-support.com/image/users/9892/ftp/my_files/Guiding_Videos/Express/add%20code-page.mp4?id=28332644Rhea - ג'ינג'ר (זנגביל)
הג'ינג'ר (או בעברית- זנגביל)
הסינים והיוונים כבר גילו אותו לפני הרבה שנים, והשתמשו בו לריפוי מחלות רבות ושונות. היום הוא משמש כעיקר כתבלין אבל הג'ינג'ר היה ונשאר אחד מצמחי המאכל הבריאים יותר שאפשר למצוא בשוק.

הג'ינג'ר (או זנגביל) הוא צמח מאכל הודי שהגיע לסין בתחילת המאה השנייה, ולאחר מכן התגלגל ליוון ולמדינות המערב. כבר לפני אלפי שנים הוא היה חלק נכבד מרפואת האיורוודה והרפואה הסינית ואפילו חז"ל השכילו לעמוד על יתרונותיו הבריאותיים, כשטענו שלכל מחלה יש צמח מרפא, אך הזנגביל טוב לכל מכאוב. בשנים האחרונות הביקוש והמודעות לשורש הג'ינג'ר גברו עוד יותר מבעבר והיום כבר מגדלים זנגביל גם בישראל. ניתן למצוא אותו במגוון צורות- מוחמץ, מסוכר, טחון לאבקה, קפוא או השורש בצורתו הטבעית.
לג'ינג'ר סגולות בריאותיות רבות; הוא נחשב למשפר את רמות האנרגיה הכללית של הגוף, מחמם, מעורר ומחזק חולים וחלשים, וכמחזק את מערכת החיסון.
אחד השימושים הכי נפוצים של הג'ינג'ר הוא להקלה על מערכת העיכול. הוא מצוין להקלה על בחילות הריון,מחלת ים, בחילה לאחר ניתוחים או טיפולים כימותרפיים, וטוב גם לכאבי בטן, גזים,נפיחות ושלשולים.


הג'ינג'ר הוא אחד מצמחי המרפא הפופולאריים והיעילים ביותר, הוא בעל סגולות רבות כאמור ומשמש לטיפול במגוון רחב של בעיות נפוצות, משיפור זיקפה ואיכות הזרע אצל גברים, פריון נשים ועד עזרה בירידה במשקל. על כן הג'ינג'ר משמש כאחד הרכיבים הנפוצים בפורמולות צמחי המרפא שלנו:
     

לבחילות ובעיות עיכול אפשר לחלוט 1/4 כפית מהשורש בכוס מים רותחים, להוסיף לימון ודבש,ולשתות לפני הארוחות. ניתן להוסיף גם 1/2 כפית קינמון.
הג'ינג'ר גם ידוע כמחזק מערכת חיסונית והוא יעיל במיוחד להקלה על מחלות חורף, הצטננויות, כאבי גרון, שיעול וליחה. למטרה זו אפשר לחלוט כפית מהשורש בכוס מים רותחים, להוסיף מעט דבש ולשתות.
אפשרות אחרת- לבשל 100 גרם שורש ג'ינג'ר כתוש עם ליטר יין אדום מתוק, לסנן ולשתות 3 כפות ביום. 

בעיות במערכת העיכול הן נפוצות מאוד, ועלולות לגרום לאי נוחות גדולה ותסכול רב. עיכול לקוי יכול להוביל להצטברות של חיידקים, וירוסים וטפילים במערכת העיכול, להצטברות של רעלים בגוף ולחוסר בויטמינים ומינרלים הדרושים לתפקודי גוף.
בדומה לשום גם לזנגביל (בצורתו הטרייה בלבד) מייחסים תכונות של "דילול דם",  מה שחשוב ביותר  להקטנת הסיכון ללקות בטרשת עורקים. הוא מגביר את זרימת הדם ומשפר את הסירקולציה שלו בגוף, וכן מסייע בויסות לחץ הדם בשל האשל

גן הרב שהוא מכיל.
לשורש הג'ינג'ר תכונה אנטי דלקתית חזקה ולכן יעיל כנגד דלקות שונות, ובמיוחד הוא יעיל כנגד דלקות וכאבי פרקים.
אבל את מירב הפופולאריות שלו צבר הג'ינג'ר בתרבויות המזרח, דווקא בזכות כך שנהגו לייחס לו תכונות של מעורר חשק מיני. הנושא נחקר היום רבות אבל טרם הוכחה יעילותו על בני אדם.
ובנוסף לכל אלו, הזנגביל גם משפר ריח פה, מחמם גפיים קרות, יעיל לדלקות חניכיים וכאבי שיניים, ומעורר השפעה נוגדת חמצון המגנה מפני סרטן.
אכילת הצמח מגנה על הקיבה מפני אתנול - אחד החומרים המזיקים שיש באלכוהול. מי שאוהב לשתות אלכוהול- כדאי שיאכל קצת ג'ינג'ר לפני ואחרי היציאה לפאב...

חשוב לציין כי הדעות חלוקות לגבי השימוש בו בזמן הריון. למרות שהוא נחשב מצוין להקלה על בחילות, עדיין לא ידוע אם הוא בטוח לשימוש לאורך חודשים רבים, בין השאר בשל חשש להשפעה על קרישת הדם אצל האם.

איך שומרים ג'ינג'ר טרי? 
כשקונים ג'ינג'ר, חשוב לבחור שורש עם קליפה מתוחה והדוקה.
הדרך הטובה ביותר לאחסן אותו היא לקלף אותו, לשים בשקית ניילון עם סגירה חוזרת ולהקפיא. ואז מוציאים ומגרדים לפי הצורך.
אפשרות נוספת-  אם קניתם שורש זנגביל ולא סיימתם את כולו אחרי השימוש, אפשר לקלף ולגרד דק על פומפייה. למלא בתבנית קוביות ריקה (כמו של השום הכתוש הקפוא) ולשמור במקפיא. ניתן כמובן להשיג קוביות כאלו קנויות....
קל מאד לשלב ג'ינג'ר בתפריט, כי הוא מוסיף חריפות נעימה וארומה מעניינת במתוקים, מלוחים וחריפים גם יחד, ומעצים את טעמם של מזונות רבים. הוא אפילו נהדר כתה בימי החורף הקרים.
 
אפונה בזנגביל ושומשום
3 כוסות אפונה קפואה
2 כפות שמן שומשום
1 כף שורש זנגביל טרי, קלוף וקצוץ דק או מגורר
 1/2 צ'ילי אדום חריף, קצוץ דק (או יותר, לפי הטעם)
1 כף רוטב סויה
צרור עלי כוסברה טריים
2 כפות זרעי שומשום- לא חובה
מלח ופלפל לפי הטעם
שמים את האפונה בסיר ומוסיפים מים עד לגובה שיכסו אותה. ממליחים קלות, מביאים לרתיחה ומבשלים 5 דקות ללא מכסה. מסננים מהמים.
מחממים במחבת את שמן השומשום ומוסיפים את הזנגביל והצ'ילי למשך חצי דקה. להוסיף את האפונה, רוטב הסויה ומקפיצים יחד כדקה נוספת.מעבירים לקערה ומוסיפים כוסברה, שומשום, מלח ופלפל.

למתכונים נוספים