למה לי אורגני?

תוסיפו לרשימה גם את חומרי השימור שנועדו להאריך את חיי המדף וצבעי המאכל שנועדו למשוך את העין וקיבלנו מזון ברמת איכות ירודה ביותר.
החומרים האלו משפיעים על הגוף בצורה שלילית ביותר ויכולים לגרום בין השאר לירידה חיסונית, הפרעות במערכת העצבים, הפרעות עיכול, ירידה בפריון והפרעות הורמונליות, ירידה בזכרון,עייפות ועוד ועוד.
מחקרים הראו שפירות וירקות אורגניים מכילים הרבה יותר ויטמינים, מינרלים ורכיבי תזונה חיוניים נוספים ויכולים לשפר את תפקודו הכללי של גוף.
אוקיי, אז איך מתחילים?
ראשית חשוב לציין שהפיקוח על המוצרים האורגניים נעשה ברובו ע"י 2 חברות פיקוח עיקריות שהוסמכו מטעם משרד החקלאות. תפקידן לפקח על הגידולים האורגניים בארץ ועל מוצרים ארוזים יש גם חותמת.
כשרוצים לעבור למטבח אורגני יש 2 בעיות עיקריות: המחיר והנגישות. המזון האורגני עולה יותר (בדרך כלל) מכיוון שגידולו יקר יותר.כדאי להתחיל עם אלו שגדלים קרוב לאדמה או כאלו שקשה יותר לנקות כמו כרובית, כרוב, חסה, פטרוזיליה ומיני עלים אחרים. אפשרות נוספת היא להתחיל עם המוצרים הזולים והנגישים יותר.
לגבי הנגישות, לאחרונה יש לנו אפילו כאן ברמה חוות גידול אורגני שמהן ניתן להזמין ירקות ולפעמים גם פירות אורגניים. רובן גם עושות משלוחים עד לבית הלקוח.
 
מגבלה נוספת שיש למזון האורגני ובמיוחד לפירות והירקות הוא אורך חיי המדף הקצרים יחסית. הפתרון הכי יעיל לעניין הוא פשוט לתכנן את הקניות כך שלא נצטרך לזרוק...לא לקנות כמויות גדולות מדי, לקנות רק את התצרוכת המשפחתית השבועית. ואם נשאר לנו מזון שעומד לפוג תוקפו או ירקות בדרך להתקמט, פשוט להכין מהם משהו שאפשר להקפיא- מיץ מלימונים, רוטב מעגבניות,תבשילים למיניהם. שמיר או כל ירק אחר אפשר לקצוץ ולאחסן במגש קוביות במקפיא(כמו של השום הקפוא) ולהפשיר בעת הצורך.
 
 ואם בכל זאת רוצים לגלות יוזמה, אפשר וכדאי לייצר את רוב התצרוכת האורגנית ממש מאחורי הבית. אפשרי לשתול הרבה מאוד מהירקות בגינה הביתית, במיוחד עשבי תבלין, ורצוי להתחיל את הזריעה באדניות לפני שמעבירים לאדמה בחצר. מומלץ לערבב סוגים שונים של גידולים באותה ערוגה כי זה מבלבל את החרקים והמזיקים ומפחית את הנזק שהם עלולים לעשות.על מנת לדשן את האדמה, השתמשו בקומפוסט אורגני שניתן להכין לבד בבית או לקנות בכל משתלה.חשוב לברר את העונה של אותו ירק או פרי טרם השתילה.
 
דרך נוספת ליהנות מתוצרת אורגנית היא להנביט בבית. הכי פשוט (וזול) להנביט קטניות: התחילו עם חצי כוס קטניות אורגניות (חומוס, שעועית, מש, עדשים או כל זרע אחר), שטפו והשרו למשך לילה בקערה עם מים. לאחר מכן העבירו את הזרעים למסננת במקום חשוך ושטפו מתחת לברז מספר פעמים ביום. תוך כמה ימים יבצבץ הנבט וזה השלב שאפשר כבר לאכול אותו. (טעים להוסיף לסלט או לנשנש כמו שהם). הנבטים ישמרו במקרר עד שבוע ימים.
החשיבות של המזון האורגני לגופנו היא גדולה וטוב היה אם כל אחד מאיתנו יוכל לצרוך קצת יותר אורגני וקצת פחות מזון מתועש, משומר או מרוסס. ביחד נוכל ליצור מודעות וביקוש ולהפוך את האורגני לדרך חיים ולא רק לעוד טרנד חולף.

מזון אורגני פירושו מזון שלא הונדס גנטית, ושלא הוספו לו כימיקלים כגון חומרי הדברה או תוספות מלאכותיות כמו חומרים משמרים וצבעי מאכל.
כמה מילים על למה ואיך לצרוך מזון "נטורל" מהטבע
פעם, בזמן שהסבתות שלנו קטפו עגבנייה או תפוז מהעץ, זה היה הדבר האמיתי. הריח,הטעם, העסיסיות....עולם אחר ממה שאנחנו מכירים היום. הפיתוח המואץ של תעשיית החקלאות במאה ה-20 הביא את החקלאים להשתמש בשיטות חדשות כדי לעמוד בדרישות השוק. החקלאים נאלצו לספק כמויות גדולות של פירות וירקות לאוכלוסיה הולכת וגדלה, וגם להתמודד במקביל עם מיעט בידיים עובדות. כל זה הוביל לשימוש מוגבר בדשנים כימיים, הנדסה גנטית וחומרי הדברה על מנת לייעל את העבודה ולהגדיל את התפוקה. אבל לצערנו הכמות כאן באה על חשבון האיכות.
דבר דומה קורה גם במשק החלב, הביצים והבשר. המגדלים מאכלסים את החיות בצפיפות אדירה, וכדי למנוע העברת מחלות נותנים להן מראש אנטיביוטיקה. ומה עושים כדי שיהיה יותר חלב או כדי שהפרות תהיינה יותר פוריות? פשוט מאוד, נותנים להן הורמונים.